Com afrontar-lo per millorar el teu benestar

Introducció

La menstruació, inclús no sent dolorosa, és considerada com un fet molest o brut per moltes dones. Sovint pateixen canvis d’humor, es senten més irritables, noten canvis en el nivell d’energia, experimenten regles doloroses i el famós síndrome premenstrual. Tot això acaba repercutint en el rendiment acadèmic i laboral i en les relacions socials.

Diversos factors socioculturals i morals han afectat negativament el concepte que tenim de la menstruació. Han creat estereotips i creences negatives i limitadores que han afectat la visió del cos de la dona, de la seva sexualitat i la seva feminitat. Nombroses dones no tenen un coneixement adequat de la seva anatomia genital i reproductora; ni dels seus trastorns, molèsties o dolors associats a ella.

Sobre el curs

En aquest curs coneixerem els canvis físics, psicològics i emocionals que comporta cada fase del cicle menstrual. Això ens ajudarà a cuidar-nos i treure’n el màxim profit de cada una d’elles en la nostra vida personal i professional.

Prendre més consciència del nostre aparell reproductor i del seu funcionament ens ajudarà a gestionar les regles doloroses i el síndrome premenstrual. Treballarem per transformar aquestes limitacions heretades en una oportunitat per connectar amb la nostra naturalesa cíclica i viure-la amb plenitud.

Objectius del curs

  1. Entendre la dinàmica i habilitats de les quatre fases del cicle menstrual
  2. Prendre major consciència del nostre úter i ovaris i de com els afecten les hormones
  3. Conèixer els canvis que experimenta la nostra sexualitat al llarg del cicle
  4. Disposar de eines per afrontar síndromes premenstruals o regles doloroses
  5. Renovar la visió la nostra naturalesa femenina, amb una major acceptació de nosaltres mateixes i una visió del gran potencial que portem dins
  6. Aprendre eines de relaxació i control d’estrés per la salut del nostre aparell reproductor

A qui va dirigit?

A aquelles dones que vulguin comprendre amb més profunditat el seu cicle menstrual, saber com afrontar els dolors i molèsties de la menstruació, conèixer les potencialitats que ens reporta i disposar d’eines que afavoreixin la salut psicofísica de l’aparell reproductor.

Detalls del curs

Durada: 8 hores

Material proporcionat: Tècniques treballades, en suport escrit i àudio

Com m’hi inscric?

Fes un cop d’ull a l’apartat Activitats per veure quan tindrà lloc el proper curs.