Introducció

Quan el desig de ser pares no es veu complert sovint apareix un sentiment d’angoixa i impaciència que ens porta a viure aquest moment de la nostra vida amb estrés i malestar emocional. Això acaba provocant l’efecte contrari de relaxació i benestar que el nostre cos necessita per la fecundació.

Així mateix, la incapacitat de concebre de forma natural, així com de sotmetre’s a tractaments de reproducció assistida, és un estressant vital de primer ordre que pot afectar negativament a la relació de parella i a la seva sexualitat. Sovint el camí de la maternitat i paternitat és un camí llarg, que comporta un sofriment psicològic i emocional similar als pacients oncològics.

Els estudis demostren que les parelles que durant els tractaments segueixen un programa de suport psicològic disminueixen el malestar psicològic i emocional, facilitant la adherència als tractaments i ajudant a mantenir una actitud més positiva.

Sobre el curs

En aquest curs abordarem les dificultats de les dones o parelles que posen fil a l’agulla per iniciar-se en la maternitat o paternitat i es troben que l’embaràs no arriba amb la facilitat que els hi agradaria o que ja han iniciat tractaments de reproducció assistida.

Veurem els factors que poden afectar a la fertilitat i  com afecten a les nostres emocions, pensaments i salut psicològica. Treballarem hàbits saludables a nivell físic, psicològic i emocional que afavoreixen la fertilitat.

Aprendrem a cultivar emocions i pensaments que ens reportin serenitat i confiança, eines que millorin el benestar de la parella i fomentar el suport saludable de familiars i amics, tot plegat ens ajudarà a millorar la nostra qualitat de vida.

Objectius del curs

  1. Assessorar i aportar informació sobre el problemes de fertilitat, com afecta a les nostres emocions, pensaments i la nostra salut psicològica
  2. Aprendre tècniques que ens ajudin a reduir l’estrès i l’ansietat
  3. Disminuir la producció de pensaments negatius i desesperançadors que dificulten el procés
  4. Treballar les emocions i pensaments que ens reportin benestar emocional i confiança
  5. Proporcionar eines que millorin el benestar de la parella
  6. Afavorir la qualitat de vida en aquelles àrees que es puguin veure afectades per aquest procés
  7. Consolidar hàbits saludables per la fertilitat
  8. Facilitar la presa de decisions i d’alternatives
  9. Fomentar el suport emocional del nostre entorn

A qui va dirigit?

A dones o parelles que estiguin buscant un embaràs, ja sigui de forma natural o mitjançant tractaments de reproducció assistida. Especialment indicat per aquelles persones a qui el procés els hi esta resultant difícil a nivell emocional o vulguin preveure i gestionar el procés més satisfactòriament

Detalls del curs

Durada: 9 hores

Material proporcionat: Tècniques treballades, en suport escrit i àudio

Com m’hi puc inscriure?

Fes un cop d’ull a l’apartat Activitats per veure quan tindrà lloc el proper curs.